OVER DE BLAUWE KAMEEL In de prehistorie van het bestaan van ‘de Blauwe Kameel’ trok Wendeline van den Nagel in haar Renault Traffic met ingebouwde keuken door het land om voor hongerige film- en televisieploegen en theatergezelschappen de inwendige mens te verzorgen. Op de mooiste plekjes van Nederland en België stonden de pannen op het vuur. de heerlijkste kookluchten verspreidden zich door de Ardennen of de straten van de Amsterdamse Pijp.

De aldus opgedane ervaringen kwamen goed van pas tijdens feestelijke gelegenheden. Gaandeweg breidden de kookactiviteiten zich uit naar hongerige bruidsparen & hun gasten, zakelijke gezelschappen, en particuliere lekkerbekken.

De mobiele keuken werd te klein voor de groeiende stroom van lekkernijen, en zo werd in 1998 een bedrijfspand in het Utrechtse Tuinwijk aangekocht. Voortaan werd in een professionele horecakeuken van 40 m2 met potten en pannen gerammeld.

‘De Blauwe Kameel’ kiest de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken, en gaat vervolgens met veel verse groenten en kruiden aan de slag. Altijd huisgemaakt, altijd verrassend!

Wendeline van den Nagel is de oprichter en eigenaar  van de Blauwe Kameel. In 1993 begon zij als cateraar voor film- en televisieploegen. Met een busje vol eten reed ze door Nederland. Na vijf jaar werd het tijd voor  een vast stek, en in het Utrechtse Tuinwijk werd een flinke keuken ingericht. Daar wordt nog steeds met verse ingrediënten flink de wereld rond gekookt.

 

Haar blauwe maandag op de kunstacademie verloochend zich niet: vormgeving en fotografie zijn meer dan serieuze hobby's!

Daarnaast is er de liefhebberij van het kringlopen en Martkplaatsstruinen op zoek naar fijne vintage vondsten.

Een high-tea in prachtig eclectisch gebloemd theeservies behoort daardoor tot de mogelijkheden!

 

Wendeline heeft coeliakie, net als haar twee kinderen. Daardoor weet ze alles van glutenvrij koken en bakken! En door haar vegetarische opvoeding in de jaren zeventig draait ze haar hand niet om voor een gevarieerd smaakpalet op het vegetarisch buffet.

 

 

Dick Driesprong is de vaste medewerker van de Blauwe Kameel. Rots in de branding en steun en toeverlaat van Wendeline. Opgeleid als moleculair bioloog wil hij altijd het fijne weten van de chemische processen in de keuken.

 

Dick is zeer ervaren in het organiseren van evenementen en kan de sterren van de hemel koken.

Zijn favoriete ontbijt is andijviestamppot met een lekkere bal gehakt.

Daarnaast is deze druktemaker supergezellig en dus de perfecte gastheer bij een fijn stamppotbuffet!